Renda Mínima de Ciutadania: treballarem activament per assegurar els mínims d’una vida digna a tots els catalans

El portaveu adjunt del grup Parlamentari d’ERC, Oriol Amorós, ha explicat que celebrem que el proper ple s’iniciï la tramitació de la ILP de la Renda Garantida de Ciutadania sense cap esmena a la totalitat per part de cap grup del Parlament. Amorós ha explicat que ‘treballarem activament per aconseguir que s’assegurin uns mínims de vida digna a tots els catalans’.

Amorós assegura que ‘veiem la tramitació de la ILP com una oportunitat per donar resposta a la greu situació en un moment que per contra el govern de l’Estat impulsa una reforma fiscal que afavoreix les desigualtats’. En aquest sentit el portaveu adjunt d’ERC ha encoratjat les forces polítiques a ‘deixar de banda el partidisme perquè la situació d’extrema gravetat requereix de la voluntat expressa d’arribar a acords’.


Wert actua amb mala fe i covardia


Per altra banda i sobre l’anunci que la consellera Rigau no assistirà a la reunió sectorial d’ensenyament de Madrid, Amorós ha destacat que ‘cal que el govern actuï contra aquest atac a la llei catalana i al model d’immersió lingüística amb totes les eines al seu abast’. Sobre el cas concret d’incloure a l’ordre del dia que la Generalitat haurà de pagar matrícula i altres aspectes a qui demani ensenyament en castellà assegura que ‘incloent aquest punt en una reunió a 17 bandes amb totes les comunitats autònomes el ministre Wert ha actuat amb mala fe i covardia volent fer el joc de 16 contra 1. És una actitud irresponsable que busca l’enfrontament territorial i fomentar l’anticatalanisme. Wert vol utilitzar el suborn per buscar gent que col·labori a trencar el model d’èxit d’immersió lingüística’.